Sąmoningumo didinimo savaitė "BE PATYČIŲ"

29/03/2021 13:46

Kasmet kovo mėnesį Lietuvoje organizuojama kampanija „BE PATYČIŲ“. Tai  „Vaikų linijos“ inicijuota kampanija, kurios pagrindinis tikslas – smurto ir patyčių prevencija. Šia kampanija siekiama kurti saugesnę aplinką ne tik ugdymo įstaigose, bet ir suaugusių žmonių gyvenime, norima atkreipti dėmesį į šios problemos svarbą bei šviesti visuomenę.

Kovo 22-26 d. įstaigoje organizuota ,,Sąmoningumo didinimo savaitė ,,BE PATYČIŲ”. Pagrindinis šios savaitės tikslas – atkreipti vaikų dėmesį į patyčias, jų pasekmes ir svarbiausia mokytis gyventi be jų.  Savaitės metu vaikai dalyvavo įvairiose veiklose, kurių metu mokėsi atpažinti patyčias, savo ir kitų jausmus, tinkamų bendravimo ir bendradarbiavimo būdų.

Atklydusi stebėtoja musė pasakojo vaikams, koks mūsų elgesys yra vadinamas patyčiomis. Lėlė Elė priminė vaikams, kad mūsų rankos ir žodžiai skirti ne patyčioms, o gražiems darbams. O kokie jausmai kyla, kai iš manęs šaiposi? Ką man su jais daryti? Viena diena skirta jausmų pažinimui ir savipagalbos būdų aptarimui. Kurdami ,,Draugystės miestą” ir jame gyvenančius draugiškus žmones, vaikai mokėsi tinkamų bendravimo būdų, pakartojo mandagumo žodelius, aptarė tinkamo elgesio taisykles. Savaitės metu vaikai atliko įvairių kūrybiškumą skatinančių užduočių, analizavo pateiktas situacijas, žiūrėjo animacinius filmukus ir juos aptarė.

Sąmoningumo didinimas apie patyčias nesibaigia su šios savaitės veiklomis, o tęsiasi visus metus.




Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas