Pasaulinė Vandens diena Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelyje-darželyje

22/03/2021 20:55

Kovo 22-ąją minima Pasaulinė Vandens diena. Šia intencija mūsų ugdymo įstaigos grupėse vyko užsiėmimai „Gardintas vanduo“, kurio tikslas – supažindinti mažuosius su vandens nauda žmogui ir pamokyti, kuo galima jį pagardinti. Tam, kad vaikams būtų lengviau suprasti vandens naudą organizmui, buvo inscenizuota dviejų obuoliukų istorija. Žaismingos istorijos dėka, vaikai sužinojo, kad daug vandens vartojęs obuoliukas atrodo sveikai, jo „skruostai blizga“. Na, o broliukas-obuoliukas, kuris nemėgo vandens – tiesiog sudžiūvo. Vaikai turėjo galimybę  palyginti broliukų-obuoliukų (džiovinto ir natūralaus) išvaizdą. Žinoma, mažieji paragavo ir įvertino obuolių skonį. Nors skoniu vienas kitam obuoliukai „nenusileido“, tačiau išvaizda akivaizdžiai skyrėsi – vandenį vartojantis obuoliukas – ženkliai gražesnis. Taigi, vaikai bandė įsivaizduoti, kaip atrodytų žemė ir joje gyvenantys žmonės, jeigu nebūtų vandens – jie būtų nebegražūs ir liūdni.

Išsiaiškinę, kad visiems gyviems organizmams reikalingas vanduo, mažieji dar sužinojo, kad vaikams rekomenduojama išgerti 3 stiklines vandens per parą. Tam, kad reikalingą kiekį būtų suvartoti skaniau, užsiėmimo metu buvo demonstruota, kuo gardinti vandenuką. Į ąsočius „nardinome“ iešmelius su citrina ir agurkais, greipfruktą su cinamono lazdele, obuolius su imbiero griežinėliais. Žinoma, viską ragavome: užsimerkėme ir mažais gurkšneliais skanavome. Vėliau vaikai rinko skaniausią vandenį: savo pasirinkimą nupiešė popieriniame ąsotėlyje.

Pasaulinės Vandens dienos proga ugdymo įstaigos grupėms buvo padovanoti ąsočiai ir sveikai skaninto vandens receptai. Dovana įteikta su palinkėjimu, kad ąsočiai kasdien būtų pilni gardinto vandens. Šiuo gestu siekiame, kad mūsų mažųjų vandens vartojimo įprotis nebūtų vienadienis.

 

Renginio akimirkų galerija, čia.

 




Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas