Mokymo(si) vizitas Rumunijoje

06/02/2020 12:41

 

Š.m. sausio 27–30 d. Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio ikimokyklinio ugdymo ir dienos socialinės globos grupės neįgaliems vaikams auklėtoja Albina Kumutaitienė, kineziterapeutė Rasa Razminienė ir projektų vadovė Irina Paradnikaitė-Abromavičienė kartu su partneriais iš Italijos, Graikijos, Norvegijos ir Turkijos dalyvavo pirmajame 2019–2021 m. Erasmus+ KA229 projekto „Aš esu unikalus“ (angl. “I am unique”) mokymo(si) renginyje, kuris vyko specialiojoje ugdymo įstaigoje Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Cristal“ Oradia mieste  Rumunijoje. Visas projekte dalyvaujančias šešias Europos šalių ugdymo įstaigas vienija tai, kad jose ugdomi vaikai, turintys negalią ir/ arba specialiųjų ugdymosi poreikių (SUP).

Darželio-pradinės mokyklos direktorė Ramona Maria Vesa parodė svečiams įstaigos patalpas ir papasakojo, kaip ir kokia pagalba teikiama ugdytiniams. Kolegos rumunai mums išsamiai pristatė tris terapijas, taikomas darbe su negalią ir/arba SUP turinčiais vaikais: patirtinį teatrą (angl. experiential theatre), KADANS terapiją, grįstą šokio judesiais, ir sensorinį plaukimą (angl. sensorial swimming). Per veiklas susipažinome ir bendravome su specialistais, stebėjome jų sąveiką su vaikais, atkreipėme dėmesį į ugdomosiose veiklose ir sveikatinimo užsiėmimuose naudojamas mums nematytas priemones. Labai patiko, kad mokymai projekto dalyviams vyko žaismingai, buvo organizuotos teoriškai įgytų žinių praktinės įtvirtinimo veiklos, tikslingai atrinkta ir pateikta teoriją ir praktiką iliustruojanti vaizdo medžiaga ir kitos priemonės. Įgijome tvirtus pamatus įgytų žinių plėtojimui ir taikymui darbinėje veikloje.

Per susitikimą partneriai taip pat pristatė savo ugdymo įstaigas, išsakė lūkesčius, susijusius su projektu, suplanavo būsimus darbus ir susitikimus bei išrinko projekto logotipą. Labai džiaugiamės, kad iš 33-jų atrankai pateiktų logotipų partneriai pasirinko vieną iš 8-ių mūsų pasiūlytų logotipų, kuris tapo oficialiu projekto logotipu (nuotrauka viršuje).

Tikimės, kad dalyvaudami šiame projekte praturtėsime profesinėje ir asmeninėje plotmėje, įgysime naujų vertingų žinių ir įgūdžių, kaip dar labiau plėtoti neįgalią ir/ ar SUP turinčių vaikų  potencialą ir raišką.

Mokymo(si) veiklų akimirkos
 

 

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai iš Europos Sąjungos „Erasmus+“ programos.

Lietuvoje Erasmus+ programą administruoja Švietimo mainų paramos fondas. 

Projektas “I am unique” taip pat įgyvendinamas eTwinning platformoje.

 
 



Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas