„Mano mylimiausia knygelė“

28/04/2020 13:48

 

Niekas kitas taip nesužadina ir neugdo vaiko vaizduotės, kaip knyga. Pamatykime džiaugsmą vaiko akyse, kai jis perskaito pirmąjį žodį ir į rankas pasiima pirmąją knygutę. (Astrida Lindgren)

Balandžio 20–24 dienomis ikimokyklinio ugdymo ir dienos socialinės globos neįgaliems vaikams grupės „Spinduliukai“ ugdytiniai, atlikdami užduotėles nuotoliniu būdu, išskirtinį dėmesį skyrė knygutėms ir veikloms su jomis. Knygelės yra neatsiejama vaikų gyvenimo dalis, nes juose slepiasi pačios įdomiausios istorijos ir paveikslėliai, gražiausios pasakos prieš miegą ir stebuklingas vaizduotės pasaulis. Ne paslaptis, kad knygas skaitantys vaikai plečia savo akiratį, formuoja kalbą, lavina vaizduotę.

Vaikai ne tik vartė  savo mėgstamiausias knygeles ir žiūrėjo paveikslėlius, bet ieškojo savo vardo raidelių tekstuose, klausėsi ir patys pasakojo istorijas, stengėsi kuo gražiau nuspalvinti ir papuošti vieną ar kitą veikėją spalvinimo knygelėse, matuodami lygino knygutes pagal storį, ilgi, plotį, aiškinosi, kaip gaminamos knygelės spaustuvėje. Keletas ugdytinių su tėvelių pagalba pasigamino savo asmenines knygeles, kurias spalvingai ir kūrybiškai iliustravo. Nuo knygelių neatsiejamos ir raidelės. Ant įvairių paviršių, tokių, kaip akmenukai, kamšteliai, užrašytos pavienės raidelės susidėliojo į vaikų vardus.

Iš tėvelių užfiksuotų akimirkų, kaip jų mažieji laiką leido vartydami arba gamindami knygutes, organizavome fotonuotraukų parodėlę. Šios parodos tikslas – parodyti, kaip ugdytinius džiudina mėgstamiausios knygelės ir pasidalinti geromis emocijomis su savo grupės draugais.

Užfiksuotos akimirkos pateikiamos paspaudus šią nuorodą

„Spinduliukų“ grupės vyresnioji auklėtoja Milda Čekanauskienė

 




Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas