Knyga apie profesijas, susijusias su 4 elementais

04/05/2020 13:16

 

 

Įgyvendindami 2019–2021 m. Erasmus + projektą „4 elementai – STEAM ankstyvajame ugdyme“ ("4 elements – STEAM in early education", projekto numeris – 2019-1-PL01-KA229-065638_5), „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio „Zuikučių“, „Kačiukų“, „Meškučių“, „Bitučių“ ir „Pelėdžiukų“ grupių ugdytiniai vasario-kovo mėn. turėjo užduotį – susipažinti su įvairiomis profesijomis, susijusiomis su oru, vandeniu, ugnimi ir žeme. Vaikai su savo auklėtojomis ne tik ieškojo informacijos ir ją tyrinėjo, žiūrėjo vaizdo medžiagą apie šias profesijas, tačiau ir kūrė spalvingus darbelius apie šias profesijas. Su dviejų profesijų – miškininko ir ugniagesio gelbėtojo – atstovais ugdytiniams netgi pavyko susitikti, pabendrauti ir apžiūrėti jų darbo įrankius. 

Įgiję žinių apie ugniagesio, jūreivio, daržininko, lakūno ir girininko profesijas, ugdytiniai, padedami auklėtojų, jas apibendrino ir sudėjo į knygelę, kurią apipavidalinti ir pristatyti projekto partneriams padėjo auklėtoja Irma Diminskienė ir projektų vadovė Irina Paradnikaitė-Abromavičienė. Knygutė apie profesijas anglų kalba yra įkelta į eTwinning platformą, skirtą bendradarbiauti ir keistis patirtimi tik platformoje registruotiems pedagogams iš Europos šalių.

Džiaugiamės savo ugdytinių ir jų auklėtojų Danguolės, Eglės, Laimos, Elenos ir Rasos kūrybingumu ir nuoširdžiu bendravimu ir bendradarbiavimu.

Akimirkos iš veiklų apie profesijas

 

Informacija apie projekto eigą, veiklas, sukurtus produktus ir rezultatus taip pat talpinama eTwinning platformoje įgyvendinamame projekte. 

Projekto trukmė – 24 mėnesiai. Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai iš Europos Sąjungos „Erasmus+“ programos lėšų.

Lietuvoje Erasmus+ programą administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

 




Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas