Ekologinio sąmoningumo ugdymas(-is) per STEAM prizmę

20/10/2020 13:49

 

 

Formuojant vaikų ekologinį sąmoningumą didelė atsakomybė tenka ugdymo įstaigai ir pedagogui. Mokytojai ieško atsakymų į klausimus, ar mes ugdome žmogų, gebantį suvokti dabartinę ekologinę situaciją ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus.

Įgyvendindama 2019-2020 m. Erasmus projektą "4 elements – STEAM in early education" (liet. „4 elementai – STEAM ankstyvajame ugdyme”), rugsėjo mėn. vyresnioji ikimokyklinio ugdymo mokytoja Dalia Matuliauskienė „Zuikučių“ grupės vaikams organizavo veiklą „Gamtoje kaip namuose – švaru, saugu ir gera!” (P11). Kadangi ekologinių aplinkosauginių veiklų planavimas ir organizavimas yra svarbi prielaida vaikų ekologinei aplinkosauginei patirčiai sukaupti ir kompetencijoms išsiugdyti, mokytoja veiklą organizavo atsižvelgdama į vaikų patirtį ir parinkdama jiems patrauklią temą, apimančią įvairias veiklos sritis. Tema buvo plėtojama visą savaitę, todėl pedagogė numatė įvairias ugdymo formas ir metodus, kurie buvo projektuojami orientuojantis į veiklos metu įgyjamas kompetencijas, skatintų vaikus tyrinėjimui ir saviraiškai, atitiktų jų interesus.

Per veiklas vaikai aiškinosi naujas sąvokas, diskutavo, žaidė ekologinius žaidimus, piešė plakatus ir tvarkė darželio aplinką. Tėvų buvo paprašyta namuose padiskutuoti su vaikais, kokios yra svarbiausios visuotinio atšilimo priežastys, kaip mes galime užkirsti kelią gamtos taršai.

Kviečiame Jus susipažinti su veiklos „Gamtoje kaip namuose – švaru, saugu ir gera!” akimirkomis.

 

Informacija apie projekto eigą, veiklas, sukurtus produktus ir rezultatus taip pat talpinama eTwinning platformoje įgyvendinamame projekte. 

Projekto trukmė – 24 mėnesiai. Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai iš Europos Sąjungos „Erasmus+“ programos lėšų.

Lietuvoje Erasmus+ programą administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

 

 




Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas